ĐỀ THI TIẾNG ANH VÀO LỚP 10 NĂM 2020 CÓ ĐÁP ÁN- ĐỀ 5

Please follow and like us:

ĐỀ 05

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. claimed           B. warned           C. occurred       D. existed
2. A. health              B. appear           C. ready             D. heavy
3. A. tidal                  B. sight              C. mineral          D. describe
4. A. though              B. throw             C. through         D. thought
5. A. thunder             B. erupt              C. trust              D. pull

II. Choose the best answer from the four options given to complete each sentence.

6. I can’t understand the French visitors. I wish I________French.
A. knew                     B. will know         C. know                    D. have known
7. The church________about 100 years ago.
A. is built                   B. was built         C. will be built            D. has been built
8. People in Israel are going to celebrate their festival________is called Passover.
A. whose                   B.who                 C. which                    D. where
9. ________I was really tired , I couldn’t sleep.
A. Even though         B. So                  C. Therefore              D. Because of

10. Lan is very tired. ________, she has to finish her assignment before going to bed.
A. Although               B. So                  C. Therefore              D. However

11. I suggest________some money for poor children.
A. raise                     B. to raise           C. raised                   D. raising
12. She asked me if I________a laptop computer the following day.
A.buy                        B. will buy           C. bought                  D. would buy
13. I ________telephone her if I knew her number.
A. would                   B. have to           C. will                        D. shall
14. Honda motorbikes________in Viet Nam.
A. produce                  B. will produce
C. are produced         D. would be produced
15. We have learnt English________2001.
A. for                     B. since                     C. in                   D. during
16. We________already________Huong Pagoda.
A. were / seeing                                     B. Have / seen
C. are / seeing                                       D. Will / see
17. All the houses in the area________immediately.
A. has to rebuilt                                      B. had to rebuild
C. have to be rebuilt                               D. have to rebuild
18. If he________soon, he might miss the train.
A. isn’t coming                                       B. doesn’t come
C. won’t come                                        D. didn’t come
19. Mr. Long said that he________in Ho Chi Minh City.
A. lived             B. is living                      C. has lived                         D. will live
20. Your sister works in a foreign company, ________she?
A. isn’t              B. didn’t                          C. wasn’t                            D. doesn’t

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B,C,D) that needs correcting to become an exact one.

21. My sister enjoys read about wild animals and natural mysteries.
A        B                     C                      D
22. Mr. Thach who sing English songs very well is my teacher of English.
A             B                   C                         D
23. My father asked us not to spending too much time playing computer games.
A                    B                           C            D
24. Ba can play the piano better more than his friends can.
A                          B           C                           D
25. We can save nature resources by using solar energy.
A                B                   C               D

IV. Choose the correct answer from the options below, then complete the following passage,
Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the first supermarket (26)_________opened only fifty years ago. It was opened in New York by a man named Michael Cullen. A supermarket is different (27)___________other types of stores in several ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The(28)__________ choose what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are needed than in other stores. The way products are displayed is another difference between supermarkets and many other types of stores; (29)__________ example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on. Most customers (30)__________go to a supermarket buy goods from a shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan.

26. A. is B. has been C. was D. were
27. A. in B. from C. of D. with
28. A. customers B. managers C. assistants D. sellers
29. A. in B. for C. of D. by
30. A. who B. what C. which D. whom

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31. They have just sold that old house. => That old house ……………………………………………………………
32. In spite of the bad weather, they had a wonderful holiday.
=> Although …………………………………………………………………………………………………………..
33. They will build a new mall here. => A new mall ………………………………………………………………
34. Unless he takes these pills, he won’t be better.
=> If ……………………………………………………………………………………………………………………..
35. Depite working hard, he can’t support his large family.
=> Although …………………………………………………………………………………………………………..
VI. Complete each of the following sentences, using the words given.
36. If/ it/ not rain/ tomorrow/ I/ go/ camping/ my friends.
=> …………………………………………………………………………………………………………………………
37. If/ I/ meet/ alien/ outer space/ I/ invite/ home/ talk.
=> …………………………………………………………………………………………………………………………
38. I/ never/ travelled/ by/air. => ………………………………………………………………………………………….
39. The students/ study/ for exam/ now. => …………………………………………………………………………………..
40. It/ be/ such/ cold day/ we/ decide/ not/ go out.
=> …………………………………………………………………………………………………………………………
41. If / I / you / , / I / learn harder. =>………………… ………………………………………………………
42. She / suggest / go / Huong pagoda / this weekend.. => …………………………………………………………………..
43. Two days ago, / my brother / come / school late / because / he / get up / late.
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
44. The Internet / wonderful invention / modern life.
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
45. Our school / going / hold / English-speaking contest / celebrate / Teacher’s Day.

Key

1. D 2. B 3. C 4. A 5. D 6. A 7. B 8. C 9. A 10. D
11. D 12. D 13. A 14. C 15. B 16. B 17. C 18. B 19. A 20. D

21. B read => reading 22. B sing => sings 23. B spending => spend
24. C more than => than 25. B nature => natural
26. C 27. B 28. A 29. B 30. A
31. That old house has just been sold (by them).
32. Although the weather was bad, they had a wonderful holiday.
33. A new mall will be built here (by them).
34. If he does not take these pills, he won’t be better.
35. Although he works hard, he can’t support his large family.
36. If it does not rain tomorrow, I will go camping with my friends.
37. If I metAnAlien from outer space, I would invite him/her/it to my home and talk/ to talk.
38. I have never travelled by air.
39. The students are studying for their exam now.
40. It was such a cold day that we decided not to go out.

 

 

 

Please follow and like us:

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.